Małopolski Program Regionalny „GOTUJ SIĘ DO PRACY”

Okres realizacji i ogólna charakterystyka Programu
 
  1. Okres realizacji programu: 01 stycznia 2018 r. – 31 grudnia 2018 r.
 
  1. „Gotuj się do pracy" jest Programem, w którym założono wsparcie lokalnych firm branży gastronomicznej w zatrudnieniu pracowników i zindywidualizowaną pomoc osobom bezrobotnym zainteresowanym podjęciem zatrudnienia w branży gastronomicznej.
 
Liczba i struktura uczestników Programu ogółem i odrębnie dla poszczególnych powiatów
  1. W ramach Programu wsparciem zostaną objęte osoby bezrobotne, w szczególności długotrwale bezrobotne kobiety i osoby pomiędzy 30-50 rokiem życia.
  2. Łączna liczba uczestników to 62 osoby.
  3. Liczbę uczestników, odrębnie dla poszczególnych powiatów, przedstawiono w Tabeli 1.
 
Tabela 1. Liczba uczestników Programu w poszczególnych powiatach.
Lp. Powiat Liczba osób objęta programem w 2018 r.
  1.  
Powiat brzeski 8
  1.  
Powiat chrzanowski 10
  1.  
Powiat limanowski 12
  1.  
Powiat nowotarski 6
  1.  
Nowy Sącz 10
  1.  
Tarnów i powiat tarnowski 10
  1.  
Powiat wadowicki 6
Razem 62
 
 
 
Koszt Programu ogółem i odrębnie dla poszczególnych powiatów oraz źródła finansowania
 
  1. Planowana wartość Programu z Funduszu Pracy: 930 000 zł.
  2. Koszt Programu odrębnie dla poszczególnych powiatów przedstawia Tabela 2.
 
Tabela 2. Koszt Programu dla poszczególnych powiatów.
Lp. PUP Łączna kwota środków Funduszu Pracy na PUP (w zł)
  1.  
PUP w Brzesku 120 000
  1.  
PUP w Chrzanowie 150 000
  1.  
PUP w Limanowej 180 000
  1.  
PUP w Nowym Targu 90 000
  1.  
SUP w Nowym Sączu 150 000
  1.  
PUP w Tarnowie 150 000
  1.  
PUP w Wadowicach 90 000
Razem 930 000
 
 
Wskaźniki efektywności zatrudnieniowej
 
Efektywność zatrudnieniową szacuje się na poziomie, co najmniej 40% dla całego Programu i dla każdego powiatu biorącego w nim udział.