Okres realizacji i ogólna charakterystyka Programu
- Okres realizacji programu: 01 stycznia 2018 r. – 31 grudnia 2018 r.
- „Gotuj się do pracy" jest Programem, w którym założono wsparcie lokalnych firm branży gastronomicznej w zatrudnieniu pracowników i zindywidualizowaną pomoc osobom bezrobotnym zainteresowanym podjęciem zatrudnienia w branży gastronomicznej.
Liczba i struktura uczestników Programu ogółem i odrębnie dla poszczególnych powiatów
- W ramach Programu wsparciem zostaną objęte osoby bezrobotne, w szczególności długotrwale bezrobotne kobiety i osoby pomiędzy 30-50 rokiem życia.
- Łączna liczba uczestników to 62 osoby.
- Liczbę uczestników, odrębnie dla poszczególnych powiatów, przedstawiono w Tabeli 1.
Tabela 1. Liczba uczestników Programu w poszczególnych powiatach.
Lp. | Powiat | Liczba osób objęta programem w 2018 r. |
| Powiat brzeski | 8 |
| Powiat chrzanowski | 10 |
| Powiat limanowski | 12 |
| Powiat nowotarski | 6 |
| Nowy Sącz | 10 |
| Tarnów i powiat tarnowski | 10 |
| Powiat wadowicki | 6 |
Razem | 62 |
Koszt Programu ogółem i odrębnie dla poszczególnych powiatów oraz źródła finansowania
- Planowana wartość Programu z Funduszu Pracy: 930 000 zł.
- Koszt Programu odrębnie dla poszczególnych powiatów przedstawia Tabela 2.
Tabela 2. Koszt Programu dla poszczególnych powiatów.
Lp. | PUP | Łączna kwota środków Funduszu Pracy na PUP (w zł) |
| PUP w Brzesku | 120 000 |
| PUP w Chrzanowie | 150 000 |
| PUP w Limanowej | 180 000 |
| PUP w Nowym Targu | 90 000 |
| SUP w Nowym Sączu | 150 000 |
| PUP w Tarnowie | 150 000 |
| PUP w Wadowicach | 90 000 |
Razem | 930 000 |
Wskaźniki efektywności zatrudnieniowej
Efektywność zatrudnieniową szacuje się na poziomie, co najmniej 40% dla całego Programu i dla każdego powiatu biorącego w nim udział.