W ramach projektu można wyjechać na 60 dni do Walencji na kurs kuchni śródziemnomorskiej i praktyki w restauracjach. Wśród restauracji w których uczestnicy odbywają praktyki są restauracje z przewodnika Michelin oraz z gwiazdką Michelin. Przed wyjazdem jest zapewnione wsparcie językowe oraz odpowiednie przygotowanie do wyjazdu. Projekt „Gotuj po hiszpańsku II", to nie tylko projekt, który dotyczy rozwoju umiejętności zawodowych. Jak każdy projekt mobilnościowy rozwija wszechstronnie i motywuje do zmiany, inspiruje.
Projekt skierowany jest do osób w wieku 18-35 lat, zamieszkałych w Małopolsce, nieuczących się, niepracujących, zarówno do zawodowych kucharzy, osób z wykształceniem gastronomicznych oraz tych, które pasjonują się gotowaniem.
Wyjechało z nami już 130 osób. Wśród nich jest wielu kucharzy, a także pasjonatów kuchni, którzy dzisiaj pracują w krakowskich restauracjach oraz restauracjach w całej Polsce. Wyjazd odbył się również w warunkach pandemii ( https://gotujpohiszpansku.pl/blog/nie-zapomnij-maseczki/).
Projekt „Gotuj po hiszpańsku II" został wytypowany przez Ministerstwo Inwestycji i Rozwoju jako przykład dobrych praktyk i przedstawiony w programie TVP „Fundusze Europejskie jak to działa". https://www.youtube.com/watch?v=Es1gZUsWibE&t=176s. Projekt został także zaprezentowany w Brukseli na międzynarodowej konferencji z przedstawicielami Parlamentu Europejskiego organizowanej przez Ministerstwo Pracy i Spraw Socjalnych Republiki Federalnej Niemiec.
Zachęcamy do zapoznania się z blogiem: http://blog.gotujpohiszpansku.pl/ oraz materiałami.
Spot_1 „Gotuj po hiszpańsku II" : https://www.youtube.com/watch?v=pqtgSD7JrE0&t=11s
Spot_2 „Gotuj po hiszpańsku II": https://www.youtube.com/watch?v=FBXQEa8sq-E
Projekt skierowany jest do osób w wieku 18-35 lat, zamieszkałych w Małopolsce, nieuczących się, niepracujących, zarówno do zawodowych kucharzy, osób z wykształceniem gastronomicznych oraz tych, które pasjonują się gotowaniem.
Wyjechało z nami już 130 osób. Wśród nich jest wielu kucharzy, a także pasjonatów kuchni, którzy dzisiaj pracują w krakowskich restauracjach oraz restauracjach w całej Polsce. Wyjazd odbył się również w warunkach pandemii ( https://gotujpohiszpansku.pl/blog/nie-zapomnij-maseczki/).
Projekt „Gotuj po hiszpańsku II" został wytypowany przez Ministerstwo Inwestycji i Rozwoju jako przykład dobrych praktyk i przedstawiony w programie TVP „Fundusze Europejskie jak to działa". https://www.youtube.com/watch?v=Es1gZUsWibE&t=176s. Projekt został także zaprezentowany w Brukseli na międzynarodowej konferencji z przedstawicielami Parlamentu Europejskiego organizowanej przez Ministerstwo Pracy i Spraw Socjalnych Republiki Federalnej Niemiec.
Zachęcamy do zapoznania się z blogiem: http://blog.gotujpohiszpansku.pl/ oraz materiałami.
Spot_1 „Gotuj po hiszpańsku II" : https://www.youtube.com/watch?v=pqtgSD7JrE0&t=11s
Spot_2 „Gotuj po hiszpańsku II": https://www.youtube.com/watch?v=FBXQEa8sq-E
PRZED NAMI X EDYCJA!
Jeśli masz 18-35 lat.
nie pracujesz, nie uczysz się.
Jeśli masz 18-35 lat.
nie pracujesz, nie uczysz się.
Jeśli Twoją pasją jest gotowanie lub chcesz doskonalić swoje umiejętności w zawodzie KUCHARZ.
Zgłoś się już dziś!
http://gotujpohiszpansku.pl/zglos-sie/
Nie wymagamy formalnego wykształcenia gastronomicznego ani doświadczenia zawodowego.
Zapewniamy:
- KURS J. HISZPAŃSKIEGO i przygotowanie przed wyjazdem
- STYPENDIUM szkoleniowe i zwrot kosztów dojazdu na zajęcia
- PRZELOT i ZAKWATEROWANIE przez 60 dni w Walencji,
- KIESZONKOWE
- KURS KUCHNI ŚRÓDZIEMNOMORSKIEJ w szkole gastronomicznej
- PRAKTYKI w renomowanych restauracjach w Hiszpanii
- UBEZPIECZENIE
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, odwiedź blog http://blog.gotujpohiszpansku.pl/, zobacz film i fotoreportaż pobytu w Hiszpanii: https://www.youtube.com/watch?v=Mztg48WMtyE
Projekt jest realizowany przez Fundację Rozwoju Kompetencji i Przedsiębiorczości PROAKTYWNI w partnerstwie z Zespołem Szkół Gastronomicznych w Krakowie i jest współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Szczegółowe informacje o projekcie i formularz aplikacyjny dostępne są na stronie internetowej www.gotujpohiszpansku.pl
oraz w Biurze Projektu: tel. 12 200 21 77, e-mail gotuj@fundacjaproaktywni.pl, Plac Gen. Władysława Sikorskiego 2, 31-115 Kraków